Zoeken
  • Jeanine Pellegrom

Als jongeren jouw hart raken, dan heb je een stukje toekomst in handen!

Ik hou van jongeren. Simpel en waar. Ik ben dan ook alweer ruim 12 jaar jongerenwerker en dat doe ik tegenwoordig onder de vlag van Youth For Christ. Al die jaren heb ik heel divers jongerenwerk gedaan. Van gesloten inrichtingen tot gezinshuizen. Van jongeren met een beperking tot de jongeren die opgroeien in de straatcultuur. Van jongeren uit de kerk tot de jongeren tijdens een kamp.


Maar nog nooit eerder heb ik me zoveel zorgen gemaakt om de jeugd als nu. 2021 startte wat mij betreft met een grote rode vlag voor generatie Z. Je weet wel de jeugd die tussen 1996-2015 is geboren en opgroeit in het digitale tijdperk. Een wereldwijze generatie, ijverig, voorzichtig en alert. Maar sinds de corona uitbraak ook eenzaam en in psychische nood. Corona heeft de wereld van jongeren flink overhoopgehaald. Opleiding, stage, werk en wonen, niets is meer vanzelfsprekend en het haalt onze jeugd onderuit.

Jongeren raken mijn hart. De jongere die ik persoonlijk ken, maar ook juist de jongere die nu in alle eenzaamheid worstelt met een eetstoornis en denkt aan het beëindigen van zijn of haar leven.

  • 1/3 van de scholieren en studenten heeft een laag psychisch welbevinden.

  • 1 op de 7 jongeren heeft zoveel psychische klachten dat het hem of haar belemmerd in het gewone leven.

  • 69% van de jongeren voelt zich eenzamer dan ooit.

Dit zijn zomaar wat cijfers uit onderzoeken die uitgevoerd zijn door verschillende bureaus en kranten.


Hoe zit het eigenlijk met jouw hart? Word jouw hart ook geraakt door de nood onder jongeren? Wat mij betreft heeft elk kloppend hart voor jongeren een stukje toekomst in handen.

Kom je meebouwen aan een beter perspectief voor jongeren in jouw omgeving? Bouw je mee aan ons werk door ons te steunen in wat we doen?

  • Wordt vrijwilliger in ons team YFC Rotterdam.

  • Wordt financieel partner en ontvang nu gratis het boek (P)ubergeschikt.

  • Stap uit naar de jongeren in jouw omgeving.

"Want als jongeren jouw hart raken, dan heb je een stukje toekomst in handen!"54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven