Zoeken
  • Jonathan Pellegrom

Bouwen aan verandering, door gewoon jezelf te zijn?

Bijgewerkt op: 31 mrt 2020

Afgelopen weekend mocht ik aan 150 leiders van World Servants deze vraag stellen. Deze leiders gaan komende zomer met bijna 1000 jongeren naar projecten over de hele wereld om daar letterlijk en figuurlijk te gaan bouwen aan verandering. Maar hoe doe je dat succesvol? Wat is ervoor nodig om een goede leider te zijn?

Waarschijnlijk ga jij deze zomer niet op een project naar een avontuurlijk land met een groep jongeren die van jou afhankelijk zijn. Maar gelukkig hoeven we niet ver weg te gaan om een leider te zijn. Leiderschapsexpert John Maxwell definieert leiderschap goed als hij zegt:

Leiderschap is invloed. Niet meer, en niet minder. - John Maxwell

Misschien zie jij jezelf niet meteen als een leider, maar stel jezelf eens de vraag: op wie heb ik allemaal invloed in mijn leven? Je kinderen? Je collega's? Je mede-studenten? Je buren?


Elke persoon heeft gemiddeld op 150 mensen een diepgaande invloed in zijn totale leven en op 80.000 mensen een oppervlakkige invloed. Dat is leiderschap! In feite zijn we allemaal een leider in de omgeving waarin wij ons begeven.


Maar... hoe kan je deze invloed inzetten om te bouwen in het leven van andere mensen?


Alles begint met authentiek jezelf zijn. God heeft ieder van ons uniek gemaakt, en hoe meer we die uniekheid omarmen en blij kunnen zijn met wie wij zijn, hoe meer onze invloed groeit. Sta er eens bij stil: zou jij een relatie met een nep-persoon willen hebben? Natuurlijk niet toch? Zodra we iemand ontmoeten die authentiek is merken we dat. Het is aantrekkelijk. Natuurlijk werkt dit niet zo als iemand bewust een authentieke chagrijnige zeur is, maar je begrijpt mijn punt hoop ik.


De grote vraag is nu natuurlijk: hoe doe je dat? Hoe werkt die invloed door gewoon jezelf te zijn en hoe kan je daarin groeien?


Neem eens de tijd om de video te bekijken die bovenaan deze blog staat! In deze video deel ik met je:


  1. Hoe kan je bouwen aan verandering door jouw voorbeeld

  2. Waarom je bouwt aan verandering doordat je Gods instrument bent

  3. Bouwen aan verandering begint met bouwen aan jezelf


(tip: heb je geen tijd om de video te bekijken? Luister de audio dan eens via onze podcast de volgende keer als je in de auto stapt)


Misschien heb je nu niet de tijd om de video helemaal te bekijken, dus daarom wil ik je sowieso de uitdaging meegeven waarmee ik de video afsluit.

Je bouwt aan verandering door wie je bent. Hoe belangrijk is het dan wel niet om bewust te gaan investeren in wie jij bent?

Stel jezelf eens voor... Hoe zou jouw leven eruit zien als je de komende 30 dagen jouw tijdsinvestering zou verdubbelen op 2 gebieden:


  1. Je persoonlijke relatie met God

  2. Je investering in je persoonlijke ontwikkeling


Ik durf te zeggen dat dit een groot verschil zal maken! Ik wil je daarom uitnodigen om samen met mij een 30-dagen challenge aan te gaan, om onze tijd te verdubbelen in onze persoonlijke ontwikkeling en onze relatie met God. Kunnen wij daar samen voor gaan?


Bedenk dan voordat je verder schrollt nu eerst eens wat je concreet zou kunnen doen. Want geen enkel idee werkt totdat jij in actie komt. Schrijf het op, vertel het tegen iemand anders, wat dan ook, maar zet een stap.


Want door onze kleine dagelijkse stapjes, bereiken we uiteindelijk de bergtop.


-Jonathan25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven