Zoeken
  • Jonathan Pellegrom

Zou jij jouw leven voor mij geven?

Hoe zou jij reageren als een jongere jou deze vraag zou stellen? Toen een jongere deze vraag aan mij stelde had ik niet meteen mijn antwoord klaar. Mijn korte twijfel zorgde ervoor dat hij zijn muren van pantser onmiddellijk weer optrok. 'Ah ik zie je twijfelen..', zei hij snel. Opnieuw stond ik met mijn mond vol tanden.. Check het filmpje hoe het uiteindelijk afliep!:)


Maar sta eens stil bij deze vraag: zou jij jouw leven voor mij willen geven? Wat een vraag! Maar wat was nu eigenlijk zijn échte vraag onder deze woorden die hij beantwoord wilde hebben?


Elke jongere is op zoek naar het antwoord op de diepe vraag: hoeveel ben ik waard? Ben ik het waard om voor te gaan? Wie ziet mij staan?

Waarschijnlijk krijg jij deze vraag niet dagelijks naar je hoofd geslingerd, nietwaar? Misschien krijg je hem wel nooit te horen. Maar onder al het uiterlijke gedrag van de tieners en jongeren om je heen sluimert hun zoektocht naar het antwoord op deze diepe vraag. Je ziet hen dingen nastreven waarin ze erkenning hopen te vinden: opleiding, carrière, het aantal volgers online, uiterlijkheden. Maar hoewel ze het niet uitspreken, klinkt dit onuitgesproken verlangen in hun hart: zie jij mij staan?


Ben ik het waard?

Hoe zou het leven van de tieners en jongeren om jou heen veranderen als jij hen zou kunnen laten zien hoeveel zij waard zijn voor jou? Ik wil je daarom een uitdaging meegeven: kies 1 tiener of jongere uit die nu al onderdeel is van jouw leven. En de volgende keer dat je hem of haar ziet, vertel hen hoeveel zij waard zijn voor jou. Misschien voelt dat voor jou als iets groots, of misschien juist iets heel gewoons. Maar besef dat het zomaar een keerpunt in hun leven zou kunnen zijn als zij het antwoord op de vraag zouden krijgen: ben ik het waard om voor te gaan!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven