Zoeken
  • Jonathan Pellegrom

De reden waarom gewoontes de sleutel zijn tot meer impact

Wil jij ook meer positieve impact maken met jouw leven? Wat als ik je vertel dat dit uiteindelijk terug komt op simpelweg het doen van de juiste dingen? En wat als dit heel gewoon voelt? Als een 'gewoonte?'


Oké dat klinkt leuk, denk je nu misschien. Gewoontes zorgen dus voor meer impact? Maar laten we eerst eens beginnen met wat nu eigenlijk een gewoonte is. Een gewoonte is, zoals de naam het al zegt: 'een gewoonte'. Het is iets wat zo gewoon en normaal voor je is, dat je denkt: 'dit is gewoon wie ik ben, dit is wat ik doe.' Het is als het ware je tweede natuur.


Heb je er wel eens bij stil gestaan waarom God ons gemaakt heeft met de mogelijkheid om gewoontes te ontwikkelen? Door dingen een gewoonte te maken ontstaat er ruimte vrij in onze hersenen zodat er mentale energie en wilskracht aan andere dingen gegeven kan worden. En daar is ons lichaam veel mee bezig!

Volgens onderzoek bestaat 40% van ons dagelijks gedrag uit gewoontes.

Zodra iets een gewoonte is geworden is het makkelijker om het wél te doen dan om het niet te doen. Na een gemiddelde van 66 dagen is nieuw gedrag tot het punt gekomen dat het een gewoonte is geworden, en voelt het als de normaalste zaak van de wereld. En daar ligt een enorme kans voor ons om te groeien in het hebben van impact!


Mensen met impact leven bepaalde gewoontes uit. Puur door wie ze zijn als persoon hebben ze de impact die zij hebben. En jij en ik kunnen daar heel gewoon ook in groeien, want impact hebben is simpelweg het doen van de juiste dingen. . Het komt neer op 3 simpele stappen:

  1. Weten wat de juiste gewoontes zijn voor meer impact

  2. Bewust 2 maanden (66 dagen) investeren in 1 gewoonte per keer tot je op het punt bent gekomen dat het je geen moeite meer kost. (automatisme)

  3. Na 2 maanden kan je bewust gaan investeren in een andere gewoonte.


Door een relatief korte tijd bewust te investeren kan je de rest van je leven genieten van een leven met grotere impact.

Mensen met impact zijn niet met een geheim gen geboren. Ze hebben lang genoeg in de juiste dingen geïnvesteerd totdat het voor hen de normaalste zaak van de wereld was. En dat kan jij ook!


  • Wat zou op dit moment een nieuwe gewoonte kunnen zijn in jouw leven die jou gaat helpen om meer impact te hebben?

  • En hoe zou je hier op dagelijkse basis in kunnen gaan groeien?


Ik wil je een uitdaging meegeven voordat je verder klikt of scrolt: beantwoord eens voor jezelf deze twee vragen, en bedenk dat informatie ons leven niet veranderd. Actie daarentegen wel. Jouw sleutel om meer impact te hebben ligt in je hand. Je hoeft er alleen nog wat mee te gaan doen.


Ontzettend bedankt voor je tijd hier samen met mij, en als je hier serieus mee aan de slag zou willen, neem dan eens een kijkje bij mijn laatste boek: de 5 gewoontes, waarin ik de 5 gewoontes langsga die mensen met impact uitleven én de praktische stappen met je langsga hoe je dit realiteit in je leven kan maken. Veel zegen en succes gewenst! Jonathan


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven