Zoeken
  • Jonathan Pellegrom

Gebruikt God alles ten goede? Hour of Power interview

Vanaf het eerste moment dat ik mijn levensverhaal begon te delen met de jongeren waarmee ik in contact was op straat, zag ik de bijzondere impact die het op hen had.

Ik weet nog goed dat ik samen met Jeanine terugkeek op al die momenten en de dankbaarheid voelde dat God de donkere levensfase van mijzelf als tiener nu zo positief gebruikte in de levens van de jongeren om mij heen.

Het leek wel alsof mijn geschiedenis als een puzzelstukje paste in de belevingswereld van de jongeren op straat.

Agressie, pijn, verlies en uiteindelijk het proces waarin God je daaruit trekt. Een verhaal van hoop voor zoveel tieners die de hoop opgegeven hebben. Gebruikt God alles ten goede? Als ik in de ogen van deze jongeren keek en zag hoe mijn verhaal hen steeds opnieuw raakte, is dat voor mij een volmondige 'ja'. Deze zelfde dankbaarheid voelde ik toen ik in februari 2020 dit levensverhaal ook mocht delen in de uitzending van Hour of Power.


Deze keer niet voor een groepje jongeren, als spreker voor een kerk of jeugddienst of in een boek, maar op televisie. Het moment dat ik besefte dat er meer dan 100.000 mensen naar deze afleveringen kijken vulde opnieuw het overmannende gevoel van dankbaarheid mijn hart. Hoe bijzonder is het als je van een afstandje ziet gebeuren hoe God je geschiedenis gebruikt om mensen te inspireren en te veranderen? Het bracht mij weer terug naar de vraag: 'Gebruikt God onze diepe dalen in ons leven ten goede?' Ik kan maar tot één antwoord komen: 'Absoluut!'


Bekijk hier de uitzending. (hij begint eerst met een minuutje van de Spoken Word die Wesley Smit gemaakt had bij mijn laatste boek) Enjoy!


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven