Zoeken
  • Jeanine Pellegrom

Heb jij de juiste speelkaarten in handen?

Vorig jaar deed ik voor het eerste het Hollandse Keezenspel. Het is de strategische vorm van mens-erger-je-niet maar in plaats van een dobbelsteen, speel je met een kaartspel. De grootste ergernis die je kan krijgen is als je tegenspeler zijn pion op de beginplaats zet en daar laat staan. Daar mag je namelijk niet overheen springen met je eigen pion. Er zijn manieren om deze blokkade te omzeilen, maar daar heb je wel de juiste kaarten in handen voor nodig.


Heb jij de juiste kaarten in handen op dit moment? Nee natuurlijk niet voor je keezenspelletje, maar heb je de juiste kaarten in handen in het spel van het leven? Ieder spel en ieders leven is anders maar de kaarten die je nodig hebt zijn in de basis hetzelfde.

Lees maar eens met mij mee naar de woorden van David in Psalm 18:30-31


Met U durf ik een heel leger aan. Met U spring ik over een muur. Wat God doet is volmaakt. Wat Hij zegt is altijd te vertrouwen. Hij beschermt iedereen die naar Hem toe komt voor hulp.


David blikt in deze Psalm terug op alle keren dat hij op wonderbaarlijke wijze door God verlost is van koning Saul.

Deze David leeft met zijn hele hart voor God. Hij vertrouwd God altijd en weet dat Hij hem beschermd, welk gevaar er ook op de loer licht, welke tegenslagen er ook zijn of komen. David weet en vertrouwd erop dat God met hulp komt.


Dat zijn nogal wat kaarten in de handen van David:

Een kaart van vertrouwen met je hart. Een kaart van de zekerheid van je relatie met God. Een kaart van de kennis van Gods karakter. Een kaart van zekerheid dat Hij Hulp geeft. Een kaart van in actie komen als het nodig is én onmogelijk lijkt. Een kaart van geloof in de bescherming van God.Met al deze kaarten durft David een leger aan en springt hij over een muur. Welke muren of pionnen liggen er vandaag op jouw speelveld die een blokkade vormen? Welke kaarten heb jij vandaag nodig om die blokkade te omzeilen? Ken je kaarten en zet ze in! Je hoeft het niet alleen te doen, vraag God om de juiste speelkaarten en speel je levensspel met Hem!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven