Zoeken
  • Jonathan Pellegrom

Impact maken in een 1.5 meter samenleving?

Het woord van 2020: anderhalvemetersamenleving...

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar soms voelt het in onze 1,5 meter samenleving, alsof de grote stappen die ik gewend bent te zetten opeens teruggebracht zijn naar kleine stappen.Ik had grote plannen voor het jongerenwerk van volgend seizoen, waarvan er veel opeens niet meer mogelijk zijn. De slogan van Youth for Christ: 'dichterbij jongeren' beschrijft goed mijn hart, maar de overheid vertelt ons nu een conflicterende boodschap: houdt afstand. Ik weet niet of jij dit herkent, of dat je op andere gebieden in je leven dit zelfde gevoel ervaart.


In deze vlog deel ik wat een beklimming van een gletsjer in Noorwegen mij geleerd heeft over het belang van kleine stapjes, maar ik zal alvast een paar dingen verklappen:


Stel je voor dat je vanaf nu elke dag 1 procent beter zou worden in één specifiek iets. Op het moment zelf lijkt dit weinig voor te stellen. 1 procent is zo'n kleine verbetering dat het bijna aan je aandacht voorbij zou kunnen gaan. Maar als jij komend jaar elke dag 1 procent blijft verbeteren en lange termijn doorzet wordt het een heel ander verhaal.


Na 1 jaar betekent dit dat je 365 procent beter bent geworden in datgene waar je in wilde groeien.

Bekijk de video eens, en stel jezelf de vraag: wat is de berg die ik wil beklimmen, en welke kleine dagelijkse stapjes zou ik komend jaar kunnen zetten om uiteindelijk de top te bereiken?


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven