Zoeken
  • Jeanine Pellegrom

Nieuwe normaal: Laat God ons met lege handen staan?

Wat een weken hebben wij als moeders (en ja, ook als vaders) achter de rug! We waren ouder, echtgenoot, docent, hamsteraar, ondernemer, inkoper, online shopper, entertainer, digibeet, zoomer, skyper, creatieveling, huishoudster, zorgenmaker, zorgvermijder en kok in één. Maar ik weet zeker dat je dit lijstje nog wel wat langer kan maken. Want wauw wat was deze periode (waarin je misschien thuisonderwijs gaf) intens.

Voor mij persoonlijk was het gebrek aan stilte en tijd voor mijzelf de grootste uitdaging. Er was werk in overvloed en er waren taken in meervoud aanwezig. Daarbij leek mijn to-do list eindeloos. Een groot contrast tegenover de eenzaamheid en stilte die heerste in verzorgingstehuizen, geïsoleerde ziekenhuiskamers, verpleegtehuizen en huizen met singles, ouderen en kwetsbare mensen.

Die stilte heb ik nu juist zo broodnodig. Ik heb het nodig om te verwerken wat er op me af komt en creatief, innovatief en enthousiast al mijn taken en rollen te kunnen vervullen. Ik begon te fantaseren hoe dat bij Eva in het paradijs geweest moest zijn.

In alle rust en gezelligheid uren lopen door de meest mooie natuur. Intens genietend van Gods kleuren en geuren en ondertussen hamsterend door alle groenten en fruit bomen lopen zonder je druk te hoeven maken over je calorieën en cellulitis. Geen ge-mama om je heen, geen stapels was (je liep immers in je Eva-kostuum), geen ruziënde kinderen want alles was vredig om je heen.

Dat het ook voor Eva niet voor altijd vredig bleef weten we, ze kon de verleidende woorden van de slang niet weerstaan en at van de verkeerde boom. Haar man deed daar nog een hapje bovenop en samen werden ze het paradijs uitgezet.

Wat me raakte is dat God ze niet met lege handen liet gaan.

Adam en Eva, zich bewust geworden van hun naaktheid kregen van God een bedekking. Een bedekking die ze tegelijkertijd beschermde tegen kou, wind, droogte, zon, stof en zweet. God gaf ze beschermde kleding tegen hun schaamte, schande, moedeloosheid, pijn en verdriet. God maakte niet zomaar kleding, maar slachtte daarvoor zijn eigen schepping: Zijn met zorg gemaakte levende wezen.

Beeldend als ik ben zie ik God voor me in het paradijs, waar alles tot dat ene hapje vredig en rustig was, een dier pakken. Wellicht pakte hij een mes, doodde Hij het dier en vilde de huid. Hij nam de tijd om van deze huid kleding te maken en gaf Adam en Eva daarmee een voorbeeld hoe ze dit later zelf konden doen. God is zelfs hierin voor ons tot voorbeeld en de voorziener van alles wat we nodig hebben.

Als we een sprong in de tijd maken geeft God nog een offer, het offer van Jezus aan het kruis. Zoals het offer in het paradijs ons bedekking en bescherming gaf aan de buitenkant. Geeft Jezus bloed onze bedekking en bescherming van onze ziel, onze mentale energie, onze kracht, onze wijsheid en onze emoties.

God laat ons niet met lege handen staan in deze wereld, God beschermd of en wil ons bedekken onder Zijn mantel der liefde.

Het enige wat ik daarvoor nodig heb is het zoeken naar stilte zodat ik elke dag die bescherming van God om kan doen, om me heen kan slaan en door me heen kan laten stromen.

Bedenk voor jezelf eens voordat je verder scrolt hoe je komende week elke dag 5 minuten stilte kan pakken, stilte om je bewust te worden van Gods bedekking en beeld je maar eens in hoe God kleding voor je maakt en hoe je deze kleding die speciaal voor jou gemaakt is aan mag trekken. Beeld je dan ook eens in welke bedekking Hij door jou binnenste wil laten stromen, bedenk je eens hoe Hij jouw ziel, emoties en gedachte aan wilt raken met zijn beschermende handen.


Welke 5 minuten op de dag pak jij hiervoor komende week?

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven